Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Europacupen: Det kunde ha varit ÖSK

Halvårsskiftet har precis passerats och spelåret 20115/2016 smyger igång. I morgon torsdag går två svenska lag – AIK och Elfsborg – in i Europe League. Båda startar i kvalomgång 1 och båda ställs mot finskt motstånd. AIK möter Vasalaget VPS i Uleåborg (!) och Elfsborg reser till Lahti. Elfsborg har den plats som ÖSK hade fått om de slagit IFK Göteborg i Cupfinalen. Nu blev det inte så och jag är lika glad för det. ÖSK verkar inte ha den trupp som behövs för att även ta sig an en europeisk cuptävling. Det är nog bättre att koncentrera sig på de svenska utmaningarna det här året.

Båda de svenska lagen verkar ha fått överkomligt motstånd i den första ocupmgången. Lahti är ett mittlag i ligan och VPS som kom fyra förra året ligger i år sist. Dem borde till och med AIK kunna slå, kan man tycka. AIKs match sänds av Viasat Fotboll med avspark kl. 18:00 (svensk tid).

I VPS spelar i år ÖSKs föredetting Denis Abdulahi. Efter det att han lämnade ÖSK verkar han ha lyckats etablera sig som startspelare i sina finska klubbar. För MyPa som har representerade förra året spelade han 31 ligamatcher och gjorde 6 mål. För VPS har han i år spelat 13 (av 14) matcher men ännu inte kommit med i något målprotokoll.

Tillägg: Jag tycker att Abdulahi gjorde en godkänd insats. Han hade positionen som balanserande defensiv mittfältare i en mittfältsdiamant. Lite trög i steget kanske, men visste var han skulle vara. På pluskontot finns även en snygg chipframspelning till VPS första mål. Dessutom var det hans krock med AIKs målvakt Carlgren som försatte denne ur spelbart skick. Men det var nog inte avsiktligt utan olyckligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.