Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tredje gången gillt för Rama?

Rena Rama leendet.

Rena Rama leendet.

I Tyskland håller man just på med att avsluta fotbollssäsongen 2014/2015. Bundesligan är färdigspelad och vad som återstår är några upp/nedflyttningsmatcher samt cupfinalen. I kväll står TSV 1860 München inför uppgiften att försöka försvara sin plats i den tyska andraligan. Motståndare i borta/hemma-mötet är Holstein Kiel. 1860 München är ju något av ett klassiskt tyskt fotbollslag som under senare år hamnat på dekis – både fotbollsmässigt och ekonomiskt.

En av de spelare som har uppgiften att försöka försvara serietillhörigheten är ÖSKs föredetting Valdet Rama. Kantspelaren har väl haft en sådär säsong hos det tyska laget. Han har spelat 26 av 34 matcher, gjort 3 mål och 4 assist. Av fotbollstidningen Der Kicker har han betygsatts strax under 4, vilket inte är så bra, eftersom Kickers poängskala sträcker sig från 1 till fem och där 5 är det sämsta betyget man kan få. I Münchens senaste match spelade han inte på grund av en gulkortsavstängning.

Sett till Ramas senaste klubbar och deras resultat ser det inte så hoppfullt ut för den bayerska klubben. Rama lämnade ÖSK sommaren 2012, det år då laget relegerades till Superettan. Han spelade därefter några matcher med Real Valladolid år 2012 och ”fick” sedan ett kontrakt med den spanska klubben för säsongen 2013/2014. Den slutade med att spanjorerna åkte ur den högsta serien. Inför säsongen 2014/2015 blev det sedan som sagt ett kontrakt med 1860 München och i kväll hoppas han väl att det skall bli tredje gången gillt.

Matchen sänds av Eurosport 2 och börjar kl. 20:30.

 

1 kommentar – kommentera

Mr X

Hoppas att storkarna från Kiel vinner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.