Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

KIF Örebro måste visa periodiserat positivt kapital

Svenska Fotbollföbundet redovisar idag ett delbeslut från licensnämnden avseende elitlicensen för år 2016. För fem klubbar, däribland KIF Örebro, anses situationen så pass allvarlig, att de måste kunna visa upp ett periodiserat positivt bokslut senare i år. Avstämningsdagen är numera den 31 augusti.

SvFF skriver: Licensnämnden har däremot inte godkänt handlingsplaner från Athletic FC United (Superettan) och Kristianstads DFF (Damallsvenskan).

Assyriska FF, IFK Värnamo (Superettan) och KIF Örebro DFF (Damallsvenskan) har redovisat negativt eget kapitel per den 31 december 2014 och har därmed inte infriat de 2014 upprättade och godkända handlingsplanerna.

För dessa fem klubbar gäller att de måste upprätta ett periodiserat bokslut och även bifoga en likviditetsplan som visar att man kommer att klara sina betalningar under återstoden av året. De periodiserade boksluten kommer att prövas av Licensnämnden under hösten 2015.

En något positivare behandling fick Halmstads BK, GIF Sundsvall, IK Sirius och Hammarby IF Damfotboll. Dessa klubbar fick sina handlingsplaner godkända och kan nu ”i lugn och ro” jobba vidare på att återställa det egna kapitalet.

SvFF: Elitlicens 2016 – delbeslut från Licensnämnden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.