Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets DM-turnering är lottad

Efter gruppspelsfasen går årets DM-turnering nu över i det traditionella cupformatet. Alltså, förlorande lag åker ur. Kvar finns dock de bonusstraffar, som delvis kompenserar för brister i spelstyrkan hos de lag som håller till i de lägre divisionerna.

ÖSK Söder gick i år hela vägen, vilket i deras fall innebär att de nått utslagningsdelen. I denna har de lottats (eller hur man nu gör) mot Laxå IF. Söder som ligger två divisioner under Laxå får hemmaplansfördelen på en match som bör avgöras någon gång under början av maj månad. Vid en eventuell vinst mot Laxå väntar sedan inseedade Karlslunds IF.

ÖSK SK FK går in i turneringen först då den kommit till kvartsfinalerna. De kommer att få möta något av lagen i kvartetten Östansjö IF/IFK Örebro resp. Ervalla SK/IFK Askersund.

Även om mycket kan hända – speciellt i den hör tävlingsformen – lutar det väl mot att det kan bli en kort utflykt till Brickebackens IP för ÖSKs del – IFK verkar ju starka i år. Oftast spelar ÖSK med ett juniorbetonat lag i den här turneringen och man tar sig sällan till final. ÖSKs-match skall spelas först i början av augusti, enligt ÖLFFs tidsplanering.

ÖLFF: Spelprogram – distriktscupen

Bloggen noterar för övrigt att BK Forward, som sällan gör några bra DM-matcher, beslutat sig för att inte göra det i år heller. De ställer helt enkelt inte upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.