Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Westerlund till A-truppen?

Har Anton Westerlund fått en plats i A-truppen?  (Foto: Peter Fardelin)

Har Anton Westerlund fått en plats i A-truppen? (Foto: Peter Fardelin)


Jag ser på ÖSKs hemsida, att Anton Westerlund finns med på listan över spelare i A-truppen. Det har han väl inte gjort förut?

Såvitt jag vet går Antons kontrakt med ÖSK ut i sommar – han kom till ÖSK från Elfsborg sommaren 2012. Att man nu sätter upp honom i A-truppen på hemsidan skulle möjligen kunna vara ett tecken på att man förlängt/givit honom ett nytt kontrakt.

Lite förvirrande är det nog eftersom man hos ÖSK inte verkar ha bestämt sig för på vilken plats han skall spela. Som spelartyp påminner han en hel del om Boris Lumbana. När han kom till ÖSK var det helt klart som mittback. Förra året i U19-matcherna förekom han oftast som central mittfältare – löpstark och dessutom rätt målfarlig. I år har han dessutom spelat högerback och gjort det rätt bra.

Anton är duktig på att ta sig fram i banan och kommer till och ifrån till avslutslägen, som han inte är rädd för att utnyttja. Samtidigt ser det väl ibland lite slarvigt/okoncentrerat ut i defensiven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.