Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ansiktslyft för Södra Läktaren

Idag kan man läsa i papperstidningen att Södra Läktaren skall få ett ansiktslyft. Ja, just ansiktslyft är kanske inte det rätta ordet eftersom det är baksidan som skall fräschas upp. Att döma av artikeln i tidningen samt av bygglovshandlingarna så verkar det mest av allt handla om att bygga in de oanvända ytorna under läktaren. I dagsläget är ju inte hela det utrymmet utnyttjat. De nya utrymmena kommer enligt nuvarande planer att utnyttjas som förråd samt en servering.

Det här är alltså inte den stora ombyggnaden som planeras för Södra Läktaren. Denna innebär en investering i storleksordningen 100 mkr och är väl inte att tänka på innan den kan räknas hem genom att det finns hyresgäster etc. Å andra sidan kan man nog se renoveringen av baksidan som ett första steg, eftersom man måste komma till rätta med de outnyttjade utrymmena under läktaren innan det går att gå vidare med det stora projektet.

Ombyggnationen kommer nog inte att innebära några inskränkningar som drabbar de besökande på Behrn Arena. Kioskerna kommer måste nog flyttas medan arbetet pågår. Enligt Rolf Karlsson, förvaltningschef hos Örebroporten, räknar man med/hoppas man på att jobbet skall vara klart någon gång under försommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.