Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Den yngre elittruppen tar form

Som Bloggen tidigare skrivit sker det en förändring i ansvaret för de yngre elittrupperna inför den kommande säsongen. ÖSK Elitfotboll tar över ansvaret även för 16-åringarna. I samband med detta delas ungdomselitverksamheten upp i två träningstruppen – den äldre och den yngre. Gränsen mellan dessa två grupper är lite flytande, men i princip skulle man kunna säga, att uppdelningen sker någonstans mellan 16 (99-or) och 17 (98-or) år.

Den yngre U-truppen har nu skaffat sig en egen hemsida som gör det lättare att följa deras verksamhet. Intressant är det givetvis att se hur den nya elittruppen ser ut.

Gruppen tränas av Bernhard Nilsson, Daniel Wickström och Niklas Aronsson. Bernhard behöver väl ingen närmare presentation. Han har i princip tränat det mesta som går att träna inom distriktet. Han har bland varit ansvarig för den dåvarande Talangtruppen (ÖSK/ÖSK Ungdom) och varit assisterande i KIF Örebro. Han är ansvarig instruktör vid Elitfotbollsgymnasiet på Alléskolan, Hallsberg. Förra året tränade han Pålsboda GoIF (div 5), samt var talangutvecklare för IK Sturehovs 99-or. Daniel Wickström är pojkfotbollsansvarig  hos ÖSK Ungdom för P01 & yngre. Förra året tränade han tillsammans med Björn Juhlin ÖSK Ungdoms U16-trupp. Niklas Aronsson har under flera år tränat IK Sturehovs framgångsrika 99-or.

Den nya truppen består – skulle man kunna säga – av tre delar. Dels ingår ett antal 99-or från ÖSK Ungdom och IK Sturehov. Dessutom ingår en del av ÖSK Ungdoms 98-or i truppen. I dagsläget ser spelartruppen ut på följande sätt.

Från ÖSK Ungdom P98: Albin Rydberg (mv), Ebrima Jaiteh, Oscar Sandberg, Burin Jankeaw, Lukas Hjort och Hampus Lundgren.

Från ÖSK Ungdom P99: Jack Meehan (mv), Simon Bladh (mv), Mattias Sjöberg, Henrik Westher, Viktor Svensson, Sebastian Ternevid, Jonathan Eriksson, Samuel Brunnberg och Touma Sabbagh.

Från IK Sturehov P99: Harald Detlofson  (mv), Adam Leijon, Albin Zidaric, Arvid Brorsson, Edwin Lundqvist, Isac Eklöf, Jonathan Aronsson, Joseph Spångberg, Martin Trinh, Murat Kuyumcu, Vide Törner, Fahad Said och Gustav Pauly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.