Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Norskt intresse för Eidur

Detta bildspel kräver JavaScript.

I dagens papperstidning har Jonas Brännmyr bidragit med en artikel om ÖSKs islänning Eidur Sigurbjörnsson. En bra och faktafylld artikel av Brännmyr utan alltför mycket ”flams” som inte har så mycket med fotboll att göra. Artikeln går väl i huvudsak ut  på att Eidur har vuxit till sig ordentligt under de två senaste åren, då han spelat på Island med IBV och i Norge med Sandnes Ulf. Något som i alla fall rent exteriört verkar att stämma.

Sandnes Ulf, som Eidur representerade under hösten, sägs vilja köpa Eidur från ÖSK. Det finns även en option som reglerar villkoren för en sådan övergång. Problemet är bara att Sandnes tycker att det blir för dyrt eller kanske snarare att de inte har råd. Klubben fick ju lov att lämna Tippeligan efter den nu avslutade säsongen med allt vad det innebär av stramare ekonomiska förutsättningar.

Enligt Eidur finns det dock även intresse för honom från andra norska klubbar i den högsta divisionen. Han verkar faktiskt inte så värst orolig över att han inte skall kunna ordna ett nytt norskt kontrakt. Han kan till och med kosta på sig att säga att Sandnes inte är hans första val i Norge om det nu inte blir någon fortsättning hos ÖSK.

Ifall det nu stämmer med intresse för honom från klubbar i den högsta norska ligan är det inte så konstigt att ÖSK passar på att kolla hur han utvecklats sedan han lämnade ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.