Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Somi testas av ÖSK

I papperstidningen skriver man idag, att ÖSK kommer att ha flera provspelare på plan då decemberträningen drar igång på onsdag. En av dessa skall enligt tidningen vara Gabriel Somi. Somi, som spelar vänsterback och även kan användas som vänsterbräddare har under de senaste tre säsongerna representerat Syrianska FC. Han har IFK Kumla som moderklubb och gick från dem till Örebro Syrianska år 2009. Efter tre säsonger hos örebrosyrianerna flyttade han över till Södertälje och nu anser han tydligen att det är dags igen för ett klubbyte.

Enligt uppgift finns det intresse för honom från minst en annan allsvensk klubb, från Superettan samt från Fredriksstad i Norge, som för tillfället ligger i andraligan.

I mitten av november skrev NA detta om hans framtidsplaner: Somi jagas av allsvenska klubbar – provspelar i Norge

Mitt intryck efter att ha sett honom under hans tid hos Syrianska i Örebro är att det är en snabb spelare med en bra vänsterfot. Lite väl tunn kanske (var han då). År 2011 deltog han i en av ÖSKs testmatcher utan att göra något större väsen av sig. Antagligen för att ÖSK då hade placerat honom som vänsteranfallare, vilket inte riktigt är hans naturliga plats.

Gabriel Somi: Matchstatistik från SvFF.

Gabriel Somi: Matchstatistik från SvFF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.