Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM-kväll på Behrn Arena

I kväll avgörs två DM-finaler på Behrn Arena – båda med ÖSK-lag på den ena sidan.

Kl. 18:00 börjar finalen i klass P16. ÖSKs finalmotståndare är IFK Kumla, ett lag ÖSKarna brukar ha rätt svårt för. Så sent för två veckor sedan möttes lagen i den regionala serien på Ekäng. Då vann Kumla lite överraskande med 2-0. En vinst som inte var oförtjänt, även om resultatet hade kunnat bli det omvända om ÖSK gjort första målet.

U16: Förlust i DM-genrep

ÖSKs väg till finalen har gått via Sturehov (3-1) och Karlslund (3-0). IFK Kumla besegrade först Rynninge (4-0) och sedan BK Forward (6-4). Starkt av kumlingarna att ta sig till final på örebrolagens bekostnad. Det är inte så vanligt.

I kväll kommer ÖSK till spel med ett förstärkt lag i vilket även spelarna från U17-truppen ingår, något som bör höja spelstyrkan något snäpp. Fast å andra sidan så lär även Kumla komma med ett starkare lag. Allt är upplagt för en spännande DM-final, som blir något av en ”sista matchen med gänget” för ÖSK Ungdoms 98-or.

ÖSK har kallat följande trupp till matchen: John Lennartsson (mv), Gabriel Fernsten, Alex Hahne, Viktor Franssila, Pontus Bergström, Ebrima Jaiteh, Adem Grecu, Marcus Karlsson, Almin Masic, Burin Jankaew, Hampus Lundgren, Albin Rydberg (mv), Oscar Sandberg, Samuel Brunnberg, Jacob Pehrson, Hugo Ljunglöf, Jakob Ludéen och Lukas Hjort.


Kl. 20:00 är det sedan dags för damjuniorerna att göra upp om DM-titeln. ÖSK Söder med ett ungt lag bestående av spelare födda -97 och senare möter KIF Örebro. I damjuniorklassen är det inte så många lag som ställer upp utan turneringen började direkt med semifinaler. I dessa besegrade ÖSK Söder GSBK med 12-0 medan KIF Örebro slog Lillån FK med 5-1. Två resultat som väl inte säger så mycket om hur det kan komma att gå i kväll.

ÖSK Söder har kallat följande spelare: 1. Cassandra Söder (mv), 2. Hanna Holmgren Karlsson, 3. Sofia Andersson, 4. Emma Pettersson, 5. Emma Östlund, 6. Klara Thorsén (k), 7. Lova Händel, 8. Hanna Persson, 9. Maya Pettersson, 10. Sara Sandberg, 11. Anna Meijer, 12. Sabina Forsberg, 13. Julia Simon, 14. Filippa Jägerhill, 15. Agnes Andersson, 16. Freja Olofsson, 17. Linnéa Wetterberg och 19. Minna Åström.

ÖSKs lag innehåller flera spelare som framgångsrikt spelat div 1-fotboll i år, men även en del yngre spelare från åldersklassen 99/00. KIF Örebro bör kunna komma med ett något äldre lag, vilket nog gör att de får gälla som favoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.