Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Förlust i DM-genrep

Lukas Hjort från Lidköping gjorde sin första match för ÖSK U16. (Foto: Wilma Bogren).

Lukas Hjort från Lidköping gjorde sin första match för ÖSK U16. (Foto: Wilma Brogren).

ÖSK 98:or med siktet inställt på en serieseger i den regionala P16-serien tvingades idag se sina förhoppningar grusade av högmotiverade motståndare från Kumla. Efter en jämn första halvlek, där båda lagen noterades för träffar i målställningen, var det Kumla som gjorde målen i den andra.

Det var en sådan där match där man hade känslan av att första målet vinner och ÖSK saknade inte möjligheter. En stark avslutning av första halvlek och en bra start i den andra borde ha resulterat. Men det blev ändå gästerna som med två mål i mitten av den andra halvleken säkrade segern. Först ett spelmål en kvart in i halvleken och och några minuter senare en lite oturlig uppkommen straff efter det att ett skott tagit på en ÖSK-arm.

Mot slutet av matchen gick ÖSK ned på en trebackslinje och satte in Oscar Sandberg som extra anfallare, vilket resulterade i en stark slutforcering mot Kumla-målet under de sista 10 minuterna. En press som bland annat omsattes i (ytterligare) två stolpskott samt några oförklarliga missar, men något mål blev det alltså inte.

Björn Juhlin, lagets tränare , var inte nöjd med lagets insats efter matchen och ville bara ge godkänt åt två spelare. Lukas Hjort, nyförvärvet från Lidköpings FK som gjorde sin första match för ÖSK, samt Kevin Suarez som bidrog med mycket energi, då han blev inbytt i den andra halvleken. Nu är det väl så, att resultatet på sätt och vis färgar spelarkritiken, men Bloggen håller nog med om att det var en hel del som inte fungerade så bra i den här matchen.

Kvällens match var på sätt och vis en generalrepetition inför DM-finalen den 1 oktober. Då möts de två lagen på Behrn Arena i den första av två DM-finaler som skall avgöras den kvällen. (I den andra spelar ÖSK Söders damjuniorer mot KIF Örebro).

Lagets hemsida: ÖSK – IFK Kumla

Wilma Brogren från ÖSK Söders F16-lag var snäll och hjälpte till med några bilder. Här finns alla hennes foton från matchen.

Matchfakta (2*40):
55. 0-1 Gustav Meriloo
59. 0-2 Hassan Hussein (straff)

Laguppställning: Albin Rydberg – Oscar Sandberg (ut ht, in 66), Alex Hahne, Hugo Ljunglöf (k, ht), Samuel Brunnberg (66) – Anton Anhammer, Gabriel Fernsten, Lukas Hjort, Gustaf Montin (55) – Ebrima Jaiteh, Björn Lemte
Avbytare: John Lennartsson (mv), Jacob Pehrson (ht), Pontus Bergström (ht), Kevin Suarez (50), Jakob Ludéen (55)

Jacob Pehrson i kamp på mittfältet. (Foto: Wilma Brogren)

Jacob Pehrson i kamp på mittfältet. (Foto: Wilma Brogren)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.