Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Eidur på lån till Sandnes

Eidur i träning med ÖSK

Eidur i träning med ÖSK

ÖSKs ”bortglömde” spelare Eidur Sigurbjörnsson har fått en ny klubbadress. ÖSK skriver idag på sin hemsida, att Eidurs utlåning till moderklubben IBF Vestmannaeyjar avslutats i förtid och att han istället kommer att representera det norska tippeligalaget Sandnes Ulf under resten av året. Sandnes å sin sida skriver på sin hemsida, att man utöver lånet även kommit överens med ÖSK om en köpoption. Eidur har kontrakt med ÖSK även nästa år.

Eidurs klubbyte innebär kanske en ny möjlighet att etablera sig i en skandinavisk liga. Det blir dock knappast någon lätt resa för honom rent fotbollsmässigt. Sandnes ligger klart sist i den norska förstadivisionen och kan nog se fram emot en jobbig höst. De har just nu åtta poäng upp till säker mark.

I Sandnes blir han bland annat klubbkamrat med den förre Degerforsspelaren Emil Johnasson (förmodligen skadad eftersom han inte spelat något ännu) och Anel Raskaj som tidigare spelade med Halmstads BK. Klubben har dessutom just värvat islänningen Hannes Sigurdsson som i Sverige mest gjorde sig känd som tung anfallare i GIF Sundsvall för några år sedan.

ÖSK: Eidur Sigurbjörnsson på lån till norska Sandnes Ulf
Sandnes Ulf: Sigurbjörnsson til Sandnes Ulf
Sandnesposten: Sandnes Ulf låner islandsk midtstopper
433.is: Eiður Aron lánaður til Sandnes Ulf

En något äldre spelare i Sandnes Ulfs klubbdress.

En något äldre spelare i Sandnes Ulfs klubbdress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.