Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup 2014: Lördag

Viktor Svenssons ansikte säger det mesta. Det var både varmt och tufft.

Viktor Svenssons ansikte säger det mesta. Det var både varmt och tufft.

Ömsom vin och ömsom vatten.

Men skall sanningen fram så har det varit betydligt mer vatten än vin beträffande ÖSK-insatsen under årets Elite Hotel Cup. Ibland har det väl sett rätt hyfsat ut, men så har laget totalt rasat ihop vid någon motgång. Så har det varit under veckan och så var det också idag.

Veckan har slitit hårt på truppen så idag fick en del spelare som inte varit med så mycket tidigare en hel del speltid. Man hade önskat dem en trevligare matchbild att visa upp sig i.

ÖSK började dagens match rätt bra. Man ”överlevde” det första baklängesmålet som kom i den 10:e minuten. I den 13:e fick Jonathan Eriksson lagets bästa målgörare lämna planen efter att ha fått en smäll i samband med en defensiv hörna. Det betydde en hel del för lagets anfallsspel, speciellt som Toumah Sabbagh inte kunde vara med idag på grund av en smäll han råkade ut för igår. Laget höll höll ändå spelet uppe rätt bra fram till minut 32. Då rasade det mesta och motståndarna från Skiljebo kunde gå fram till 5-0 under de resterande åtta minuterna.

ÖSK började sedan andra halvlek på ett bra sätt. Samuel Oskarsson slog in en långboll i den 44:e minuten och två minuter senare gjorde Jonathan Eriksson som just kommit in igen 5-2 efter att ha stulit bollen från en försvarare vid kortlinjen. Man riktigt kunde se hur laget fick energi och började pressa på för att få anslutning. Det såg nästan ut som om rollerna var ombytta. Det var de fram till minut 56. Då slog nämligen Skiljebo in en hörna direkt i mål. Energin hos ÖSK försvann och Skiljebo kunde göra ytterligare två mål i den 61. och 64. minuten.

Slutresultatet blev alltså förlust med 8-2. Ett mindre bra resultat även om man tar hänsyn till att mer eller mindre en halv startelva slagits ut under cupen och att tre av fyra på bänken i dagens match egentligen inte borde ha suttit där på grund av diverse skadekänningar-

Nu får laget slicka såren några dagar innan man börjar förberedelserna för den regionala serien igen. Den 10:e augusti möter man Motala AIF på bortaplan. Tills dess skall batterierna vara fulladdade igen.

Årets Elite Hotel Cup vanns av Helsingborgs IF som slog AIK med 3-1. I matchen om bronsmedaljerna besegrade Djurgårdens IF Hammarby med 4-2.

IK Sturehov blev sjua efter att ha besegrat BK Häcken med 2-1 i sin sista match.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.