Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup 2014: Fredag

Jonathan Eriksson bjöd på hårt arbete och två mål i dagens match mot GAIS.

Jonathan Eriksson bjöd på hårt arbete och två mål i dagens match mot GAIS.

Vinst mot GAIS.

Efter torsdagens vilodag var det idag dags för A-,B-C-och D-slutspelen. För ÖSKs del var det GAIS som stod för motståndet i den ena D-semifinalen. Elite Hotel Cup är en tuff turnering med 5 st. 2*40 min matcher på 6 dagar. Det är betydligt mer än vad allsvenska seniorspelare normalt klarar av. Hos ÖSK (och förmodligen även hos många av de andra lagen) har den tuffa turneringen börjat göra sig märkbar. I dagens match saknades en handfull spelare och för första gången denna vecka såg det med bara tre avbytare rätt tomt ut på bänken.

ÖSK började matchen bäst och kunde också ta en 2-0 ledning tack vare två mål av Jonathan Eriksson. Det första ett hårt välriktat långskott, det andra efter en kraftfull löpning längs högerkanten innan han vek in framför försvarare och tog sig längs med kortlinjen ända fram till motståndarmålet. ”Medansvarig” vid det första målet var Anton Söderman och vid det andra Touma Sabbagh.

Efter det andra ÖSK-målet som kom efter en knapp halvtimme tog GAIS över allt mer av spelet. I den 34 minuten reducerade de till 2-1 på nick. Jack Meehan såg något förvånad ut när bollen hittade in vid bortre.

Andra halvleken blev sedan i princip en enda lång GAIS-press. ÖSKarnas försvarsförmåga sattes på hårda prov. En storspelande Jack Meehan i ÖSK-målet, ett uppoffrande spel av backlinje och defensiva mittfältare, en målställning som var på rätt plats vid rätt tillfälle gjorde dock att ÖSKarna kunde försvara sin knappa ledning. Mitt i GAIS-pressen med några minuter kvar att spela gör sedan Anton Söderman 3-1 med en hel del hjälp av en olycklig GAIS-målvakt. Det var inget hårt skott och hur GAISaren kunde tappa in den bollen är svårt att förstå. Men mål blev det och det är som bekant de som räknas.

Det blev som sagt en lite tursam kämpaseger för ÖSK. Målvakt och backlinje skall ha högsta betyg liksom Jonathan Eriksson med sina två mål och med bud på några till mitt i värsta GAIS-pressen. Hassan Hussein ser mycket bekvämare ut som mittback än som ytterback där han återfunnits i några av de tidigare matcherna. Dagens 80 minuter var utan tvekan hans bästa i den här turneringen.

I morgon blir det en tidigare (och något svalare) avsparkstid. De deltagande lagen skall hem och därför spelas matcherna redan på förmiddagen. För ÖSKarnas del innebär detta tidig väckning och match mot västeråslaget Skiljebo SK redan kl. 08:30 på GPP IP.

I B-slutspelet fick Sturehov lite överraskande se sig besegrade av Syrianska FC med 3-2. Hovet ställs nu mot BK Häcken i en match som gäller placeringarna 7 resp 8. A-finalen kommer att spelas mellan AIK och Helsingborgs IF.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.