Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup 2014: Tisdag

Jonathan Eriksson med ett mål och två assist bör ha varit nöjd med sin tisdag på GPP IP.

Jonathan Eriksson med ett mål och två assist bör ha varit nöjd med sin tisdag på GPP IP.

Vinst i andra försöket.

Det blev vinst för ÖSKs U15-lag i den andra gruppspelsmatchen i årets upplaga av Elite Hotel Cup. Dagens motståndare från Jönköping Södra höll inte riktigt samma klass som Halmstads BK gjorde i går. När ÖSKarna dessutom visade upp en bättre sida blev det till slut en rätt komfortabel seger med 5-2. Kanske lite väl stora siffror med tanke på att det var en rätt jämn match där det var först under de sista 10 minuterna som ÖSKarna kunde dra ifrån.

Jönköping, som till att börja med fick gott om utrymme mellan ÖSKs backlinje och mittfält, var det något bättre laget under den första halvtimmen. Närmast att ta ledningen var de efter 10 minuter med ett hårt ribbskott. Det dröjde sedan ända tills den 32:a minuten innan matchens första mål gjordes och då var det ÖSK som kunde ta lednigen. Jonathan Eriksson kämpade till sig bollen vid Jönköpings kortlinje, vände upp mot mål och slog sin passning parallellt med mållinjen. Vid bortre fanns Sebastian Ternevid som kunde stöta bollen i mål till det viktiga ledningsmålet. ÖSK kunde alltså gå till halvtidsvilan med en knapp men spelmässigt sett inte riktigt rättvis ledning.

I andra halvlek tar ÖSK över mer av spelet och skapar inledningsvis några riktigt bra chanser, som dock inte resulterar. Därför blir det typiskt nog Jönköping som lite tursamt kan reducera till 1-1. En frispark från straffområdesgränsen slås hårt i ribban. Returen räddas av Jack Meehan i ÖSK-målet, men returen på returen kan han inte göra något åt.

Det oavgjorda resultatet höll sig dock bara några minuter innan ÖSK tilldöms en straff. Henrik Westher frispelar Mattias Sjöberg med en snygg höger utsida. Matte kommer fri mot målet och fälls innanför straffområdesgränsen. Straffen tas av ÖSKs målvakt Jack Meehan som lurar sin kollega åt ena hållet innan han slår in den i det andra – minuten var då 59. Tre minuter senare ökar ÖSK på till 3-1. Kungsörsförvärvet Mohamud ”Momme” Ibrahim Hussen får en fantastiskt fin träff nästan från halva halva. Det blir ett hårt pressat skott som går in lågt vid bortre.

Jönköping är dock fortfarande med i matchen och reducerar i den 66:e minuten till 3-2 efter det att ÖSK inte kunnat freda sitt straffområde efter en fast situation. Några minuter senare är de ytterst nära en kvittering innan Jack Meehan och Viktor Svensson med förenade krafter kan avvärja en farlig situation (som väl egentligen Viktor orsakade efter lite slarv).

Det var väl också sista gången som det kändes som om JSödra var med och hotade. Båda lagen var vid det här laget rätt trötta. ÖSK som bytt in och ut spelare rätt flitigt match igenom kunde dock avsluta matchen med en högre energinvå. I den 72:a minuten tar Jonathan Eriksson emot en långboll på vänsterkanten. Tack vare bra bollkontroll kan han skära in framför sin ytterback och får på så sätt fritt mot mål. Ur halvsnäv vinkel kan han sedan trä in bollen till 4-2. En fin individuell prestation av Jonathan, som nog definitivt knäckte JSödra. Tre minuter senare kan sedan Mommes storebror Mahad Ibrahim Hussen fastställa slutresultatet efter det att han frispelats centralt av Jonathan Eriksson. Mahad som började matchen som balansspelare framför backlinjen avslutade den som offensiv mittfältare och kunde kröna sin insats med ett mål. Roligt att se att båda kungsörsbröderna fick göra mål i matchen.

Det var alltså en betydligt bättre insats från lagets sida idag om än mot ett beskedligare motstånd. Försvaret stod upp bra och släppte inte till några chanser i onödan. Jack Meehan fick talande nog priset som matchens bäste spelare. Backlinjen skötte sig betydligt bättre än i går. Båda Jönköpings mål kom dessutom efter fasta situationer där det väl mest av allt handlade om ett kollektivt ansvar, när man inte kunde rensa bollen från det farliga området framför det egna målet. Plus till försvarschefen Viktor Svensson och stabile Samuel Brunnberg på vänsterbacken. Adam Fredriksson kom in till höger och gjorde den bästa insatsen jag sett honom prestera med sitt direkta spel.

På mittfältet regerade som vanligt Henrik Westher med sin överblick och fina passningsfot. Jag tycker dock att han ibland själv skulle kunna ta på avslut när han driver mot mål. Det blir lite som för Nordin Gerzic i ÖSKs A-lag, som alltid vill hitta de snyggaste insticken. Av anfallarna skall främst Jonathan Eriksson nämnas för sin arbetsinsats. Idag fick han dessutom betalt genom ett mål och två målgivande passningar.

I morgondagens match möter ÖSK Djurgården och det mesta tyder på att det kommer att handla om en plats i B-finalspelet. Avspark klockan 16:00 på Ekängsplasten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.