Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup 2014: Måndag

Samuel Oskarsson ser på medan Almin Masic får behandling efter sin fotskada.

Samuel Oskarsson ser på medan Almin Masic får behandling efter sin fotskada.

Tung start för ÖSK.

ÖSK fick inte den start de behövde då de mötte Halmstad BK i den första gruppspelsmatchen. Redan innan det gått en minut hade de hamnat i underläge. I den 12:e minuten gjorde HBK 2-0 och i den 25:e 3-0. I den 26:e tvingas sedan Almin Masic av planen på grund av en fotskada. Ingen glimrande start för de svartvita med andra ord. Försvarsspelet fungerade inte alls, vilket i kombination med några individuella misstag gjorde det lite väl lätt för de välspelande hallänningarna. Innan halvleken var slut hann HBK sedan med att även göra ett fjärde mål – den gången på straff.

Andra halvlek blev sedan bättre sedd med ÖSK-ögon. Båda lagen gjorde två mål – för ÖSK reducerade först Antons Söderman till 1-5 och sedan kunde Mattias Sjöberg kämpa in det mål som gav slutresultatet 2-6.

Andra halvleken var faktiskt nästan ok för ÖSKs del. Laget skapade utöver sina två mpl ytterligare målchanser, som dock inte resulterade. Dessutom täppte ÖSK till lite bättre i försvaret. Även om de nu släppte in två mål till var det inte samma hönsgård som i den första halvleken.

Ett plus för insatserna i andra halvlek går framför allt till Henrik Westher samt till inbytte Mattias Sjöberg.

I morgon fortsätter gruppspelet med en match mot Jönköping Södra som förlorade sin inledande match mot Djurgårdens IF med 3-2. Den matchen spelas på GPP IP med avspark kl. 13:30

Beträffande dagens matcher skall väl även nämnas att i grupp 2 vann IK Sturehov sin första match med 5-0. Motståndet (i den mån det var något sådant) stod GAIS för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.