Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ljung: Mission completed?

Inget att jobba med för Ljung?

Inget att jobba med för Ljung?


När ÖSK den 27 mars meddelade att man kommit överens om att förlänga kontraktet med Per-Ola Ljung till utgången av år 2017 och dessutom göra honom till fotbollsansvarig kommenterade han detta till NA på följande sätt:
– Det har funnits en vilja från båda parter att fortsätta samarbeta. Jag trivs jättebra med gänget vi har runt laget. Vi har ett arbete, ett klimat, runt laget som känns spännande. Det känns som att det finns en spännande framtid i ÖSK och den vill jag väldigt gärna vara en del av.

Knappt tre månader senare tycker han tydligen att uppdraget redan är avklarat. I GAIS Klubb-TV förklarar han sitt klubbyte på följande sätt:

– Hur kom det sig att du kom hit?
P-O: Ja, det är många olika saker så klart. En ganska så komplex situation. En situation där jag kände i grunden att de målsättningar som hade med mitt uppdrag i Örebro SK, att jag var nära att uppfylla nästan alla dom och då behövs det nya målsättningar och jag hade svårt att riktigt hitta dem i ÖSK, så då öppnade sig en möjlighet att komma hit till GAIS. Då kändes det som en bra situation att ta möjligheten att korrigera vissa saker som har med livets helheter att göra och att få en lite bättre balans kanske när det gäller arbetet och det sociala
.

Tja, vad skall man säga? Varför skriva ett kontrakt på fyra år när jobbet kunde fixas på mindre än tre månader. Rätt märkligt i intervjun med GAIS-TV är att de sociala orsakerna som helt dominerade informationen om avhoppet här i Örebro hamnat i bakgrunden och att det i stället är bristen på utmaningar i ÖSK som han lyfter fram som huvudorsak till att han byter klubb.

1 kommentar – kommentera

Mats Jernberg

Verka som samarbetet i tränarteamet eller relationen med ledningen/styrelsen brakat ihop. Är det samarbetet med styrelsen finns det anledning till oro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.