Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Senior-DM: Chans till revansch

I senior-DM har nu sextondelsfinalerna spelats vilket var turneringens första cupomgång. Som vanligt snubblade en del av de större elefanterna till och blev utslagna på grund av en kombination och underskattning och oförmåga. Mest snubblade BK Forward som åkte ut mot div 5-laget Lillån BK utan att ens bonusstraffarna behövde tas med vid bestämmandet av segraren. Forward hade visserligen ett ovanligt ungt och oerfaret lag, men ändå. Även för Karlslunds IF har turneringen redan tagit slut. De besegrades efter straffar av duktiga Delta Örebro IF – också de ett lag från div 5.

För ÖSK gäller att laget går in i turneringen i åttondelen. Motståndare blir Sköllersta IF som i sin sextondel besegrade jättedödarna från Nora-Pershyttan BK. De senare överraskade ju stort i kvalificeringen för den Svenska Cupen genom att i tur och ordning besegra Sturehov, Karlslund och BK Forward – utan någon hjälp av bonusstraffar. Men att slå div 6-laget Sköllersta klarade de inte av.  Sköllersta vann den matchen med 6-5 så det verkar som om den fick avgöras på  straffar efter full tid.

För ÖSK innebär lottningen mot Sköllersta att klubben nu ”äntligen” får en möjlighet att ta revansch för den mycket snöpliga finalförlusten våren 2009. Det var i och för sig en senarelagd final för år 2008, men det betyder mindre i sammanhanget.

DM-finalen våren 2009 får väl sedd så här i efterskott nästan epitetet klassisk match. ÖSK reste till Sköllervallen med ett rätt starkt lag som innehöll några riktigt bra spelare. Sköllersta tog sina bonusstraffar direkt och ledde alltså med 3-0 när matchen började på allvar. Alejandro Bedoya gjorde snabbt 1-3, Erik Nilsson stod för 2-3 på ett kanonskott efter en hörnvariant och Kristoffer Näfver kvitterade strax före halvtidspausen. Sköllersta hade inte haft några målchanser alls.

Allt som behövdes för ÖSKs del var alltså att göra ytterligare ett mål i andra halvlek och segern skulle vara bärgad. Något man inte lyckades med. DM-finalen fick lov att avgöras på straffar och den nu VM-uttagna Alejandro Bedoya sänkte ÖSK genom att slå sin femte straff så svagt att Sköllerstas pojklagsmålvakt Simon Johansson kunde rädda. I min rapport från matchen konstaterade jag bland annat att Emra Tahirovic, som spelade första halvlek lämnade planen med en matchtröja som nog var torr och att han i andra halvlek ersattes av Bertin Zé Ndille på topp.

Folksam Cup finalen

Nu blir det alltså ett nytt DM-möte mellan klubbarna och förhoppningsvis satsar ÖSK den här gången på ett lag som kan göra fler än tre spelmål. Om ÖSK klarar av Sköllersta den här gången så blir det förmodligen örebrosyrianerna i kvarten. Även det en intressant match med stora snubbelmöjligheter.

ÖLFF: Spelprogram – Distriktscupen, Cupspel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.