Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Samuelsson tränar inte Assyriska

Igår kunde man i Länstidningen Södertälje och i NA läsa, att det blir den före detta ÖSK-spelaren Fredrik Samuelsson som tar över tränaransvaret för Assyriska FF. Det blir dock ett  väldigt kort huvudtränarskap för hans del eftersom klubben redan idag meddelade, att Sören Åkeby skall bli klubbens nya tränare och att han tillträder på måndag. Frerdiks blir således huvudansvarig för en enda match – lördagens bortamatch mot Varbergs BoIS.

Förklaringen till den snabba omsvängningen verkar vara att Fredrik enbart utsågs till tränare till vidare, alltså tills dess att Assyriska gjort klart med någon annan. Något som dock inte nämndes av någon av tidningarna. Nu gick det väldigt snabbt att göra klart med Åkeby, som verkar ha varit desperat att få ett nytt tränarjobb. Han erbjöd sig nyligen till och med att ta ansvaret för GAIS. För Fredriks del lär det väl bli en återgång till uppgiften som assisterande tränare. Kanske bäst så.

Åkeby har väl inte noterats för några lyckade resultat efter de två guldåren i Djurgården. I fjol höll han på att åka ur Superettan med IFK Värnamo. Efter säsongen lämnade han klubben, eftersom de inte vill satsa lika mycket som han ville på nya spelare. I år ligger Värnamo trea i Superettan och är fortfarande efter nio matcher obesegrade. Man kan fråga sig om det är så att han gör bra lag sämre eller dåliga lag bättre.

Länstidningen: Han ersätter Valentic

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.