Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust i Borås

Före, men efter (operationen)

Före, men efter (operationen)

ÖSKs U21-lag förlorade gårdagens U21-match mot IF Elfsborg med 2-1. Det finns en del rapporter om matchen på nätet och de skiljer sig väl en del åt beroende på var rapportens fokus har legat. Hos Elfsborg tyckte man att man var bäst och vann rättvist. Det gjorde man säkert också, men hos ÖSK och NA kretsade intresset mest kring Ilir Berishas jobb på en återkomst till tävlingsfotbollen.

I sin första U21-match spelade Ilir en halvlek utan att drabbas av några skadekänningar. Igår utsträcktes speltiden till 70 minuter och det verkar ha känts bra igen. Viktigt är förstås även hur det känns dagen efter (som idag) och det vet vi inte än.

Utöver 70 minuters speltid bidrog Ilir även med ÖSKs mål, som verkar ha varit en styrning på en andraboll efter hörna.

ÖSK kom till spel med ett rätt blandat lag där bland annat tre 97:or fanns med i startelvan och fram till minst den 90:e minuten. Då blev David Holm utbytt, men 90 minuter räknas väl ändå nästan som en hel match. De övriga två 17-åringarna var vänsterbacken Albin Ödberg samt Mirza Turan som spelade centralt på mittfältet.

Matchfakta:
1-0 20. Per Frick
2-0 26.  Självmål (hörna som touchades in)
2-1 33. Ilir Berisha

Laguppställning: Jacob Rinne – Hugo Eriksson, Ilir Berisha (70), Christoffer Wiktorsson, Albin Ödberg – Mohammed Hussein (70, Mirza Turan, Anton Westerlund, Lukman Murad – David Holm (90), Christer Lipovac (80)
Ersättare: Marcus Elmersson (mv), Max Lindborg (70), Carl Jägerhill (80), Joel Nilsson (70) och Simon Glännestrand (90)

ÖSK: Berisha målade när ÖSK föll
NA: Glädjebeskedet: Berisha målar igen
IF Elfsborg: U21 tog ytterligare en hemmaseger

Efter, men före. P-O och Ilir förbereder sig för återkomsten på Hagabys vår"gräs".

Efter, men före. P-O och Ilir förbereder sig för återkomsten på Hagabys vår”gräs”.

ÖSK: Axel Kjäll om U21 och matchen mot Kalmar FF (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.