Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK redovisar miljonvinst

ÖSK har nu lagt ut årsredovisningen för år 2013 på sin hemsida. Resultatet för fjolårets verksamhet blev en vinst på 983 tkr. Ett resultat som är drygt en halvmiljon bättre än vad som tidigare indikerats.

Bloggen sätter dock ett frågetecken för resultaträkningens allra sista post – en minoritetsandel som innebar en ”intäkt” på 830 tkr. Frågetecknet beror på att det ju inte längre existerar någon minoritet i koncernen efter det att aktierna i ÖSK Elitfotboll köpts av Örebro Spelarinvest. Förmodligen rör det sig här om en bokföringsmässig transaktion som uppkom i samband med aktieköpet. Rensar man för denna post så hamnade resultatet strax över nollstrecket, vilket överensstämmer bättre med höstens prognoser från ÖSKs sida.

Rent allmänt kan man konstatera, att ÖSK på ett imponerande sätt lyckats balansera kraven på kostnadsreduktioner (ca. 20 mkr) med de sportsliga ambitionerna att ta sig tillbaka till allsvenskan utan dröjsmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.