Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder blir Söder

Den som försöker följa med i klubbeteckningarna hos ÖSK ute på Ekäng har ofta stått inför in tuff uppgift. Nästan ingenting har nämligen varit som det hetat. ÖSK Ungdom med ett ansvar upp till 17-årsgränsen (?) har inte haft några ungdomslag som spelat i klubbens eget namn.

Istället har det varit så att pojklagen spelat med klubbeteckningen ÖSK Fotboll FK, vilket var den lösning man valde i samband med att ÖSKs A-lagsverksamhet bolagiserades. Det finns nämligen ett krav på att den tidigare fotbollsklubben skall fortsätta att bedriva en fotbollsverksamhet på en viss nivå.

Flickorna i ÖSK Ungdoms verksamhet spelar med klubbeteckningen ÖSK Söder. Detta för att göra det möjligt att få så flexibla lagsammansättningar som möjligt på damsidan. En del av de äldre tjejerna spelar ju redan seniorfotboll med A-laget.

Slutligen har det funnits ett herrseniorlag med namnet ÖSK Ungdom. Fram till för två år sedan var detta ÖSKs talangutvecklingslag som deltog i det nationella seriesystemet på div 2- och 3-nivå. Den verksamheten strukturerades om för två år sedan och i samband med detta tog ÖSK Söder herr över klubbnamnet ÖSK Ungdom för att kunna spela i div 3. Det gick ju inte så bra utan nu är Söder tillbaka på div 5-nivå igen och man har valt att byta tillbaka till sitt gamla namn (registrera om spelarna på ÖSK Söder). I årets div 5-serie kommer laget alltså att heta ÖSK Söder och inget annat. Lite lättare att hålla isär begreppen blir det väl i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.