Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Södra Läktaren: Plats för bostadsrätter

Idag kan man i papperstidningen läsa, att Örebroporten och Skanska har ändrat lite i sina planer för ombyggnaden av Södra Läktaren. Genom att lägga den planerade kontorsbyggnaden kloss med läktardelen skapar man mer plats på andra sidan, så att säga. På så sätt skapas utrymme för att bygga sex stycken stadshus, vars 46 lägenheter Skanska förmodligen avser att sälja som bostadsrätter.  (Det är väl det man varit ute efter hela tiden från Skanskas sida).

Kontorshuset kommer enligt artikeln att rymma 3600 kvadratmeter uthyrningsbara lokaler, nya loger samt ett parkeringsgarage. Kostnaden för detta beräknas nu till mellan 90 och 100 mkr och kostnaderna för bostadshusen tror man kommer att ligga på 60 mkr. När det gäller tidsplanen för läktardelen räknar man (hoppas på?) att den skall vara klar före år 2016. Oklart om man syftar på årsskiftet 2015/2016 eller årsskiftet 2016/2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.