Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Södra Läktaren: Planerna klarnar

Idag kan man i papperstidningen läsa mer om ombyggnadsplanerna för den södra läkaren på Berhn Arena.  Dessutom finns det en artikel hos SR P4 Örebro som täcker in det mesta. Utgångspunkten för ombyggnadsplanerna  verkar vara, att man bygger ett tvåvånings kontorshus i direkt anslutning till läktaren. Detta gör det möjligt att ersätta den nuvarande takkonstruktionen med dess skymmande pelare med ett nytt tak som sträcker sig ut från kontorshuset. Genom att hyra ut lokalerna i kontorshuset räknar man dessutom med att kunna göra investeringen självfinansierande, vilket nog är en förutsättning för att någonting skall kunna byggas.

Kostnaden för byggnationen beräknas ligga någonstans mellan 75 och 100 mkr.  Om allt går enligt plan kommer den nya läktaren att vara klar vid årsskiftet 2015/2016 (SR P4 Örebro) alternativt sommaren 2016 (NA).

SR P4 Örebro: Fjärde läktaren byggs om på Behrn Arena

För ÖSKs del blir väl utmaningen i första hand hur man skall kunna få tillgång till åskådarplatserna under den tid som arbetet pågår. Bygget av kontorshuset borde dock inte påverka möjligheten att använda läktaren för sitt ändamål, utan det blir väl främst takbytet som kan tänkas inkräkta på publikplatserna. Men det kan man kanske klara av efter säsongen år 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.