Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bedoya till FC Nantes

Alejandro Bedoya: En av Bloggens absoluta favoriter kommer under den kommande säsongen att synas i TV 4 Sport - dock ej som målvakt.

Alejandro Bedoya: En av Bloggens absoluta favoriter kommer under den kommande säsongen att synas i TV 4 Sport – dock ej som målvakt.

Tidigare har det ryktats om att ÖSKs föredetting Alejandro Bedoya mer eller mindre var klar för holländska Twente. Det kanske han var också, men så blev det inte. I dagarna har han i stället gjort klart med den franska klubben FC Nantes, som han skrivit ett treårskontrakt med. Ett lite märkligt klubbval, tycker Bloggen. FC Nantes är i och för sig historiskt sett en fransk elitklubb med 45 säsonger i högsta ligan bakom sig. Så sent som år 2001 blev de franska mästare för åttonde gången. De övriga sju mästerskapstitlarna ligger längre tillbaka i tiden (1965, 1966, 1973, 1977, 1980, 1983 och 1995). (Lite IFK Norrköpingsvibbar måhända).

De senaste åren har dock varit besvärliga. År 2007 relegerades klubben och inte förrän i våras lyckades laget som tredjelag i andraligan ta steget tillbaka till eliten. Om laget är slagkraftigt nog att hålla sig kvar där återstår att se.

FC Nantes: Alejandro Bedoya s’engage au FC Nantes
FC Nantes: Alejandro Bedoya: ”Je dois prouver”
NA: Klart: Bedoya får möta Zlatan (Jag hoppas att man på NA skäms över den rubriken).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.