Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: ÖSK till A-slutspel

Målskyttarna mot Skeid: Burin Jankeaw, Almin Masic, Hugo Ljungberg och straffläggaren Pontus Bergström.

Målskyttarna mot Skeid: Burin Jankeaw, Almin Masic, Hugo Ljungberg och straffläggaren Pontus Bergström.

ÖSK avslutade ett framgångsrikt gruppspel genom att i en svängig match besegra Skeid med 4-2. Eftersom GAIS samtidigt vann över Mjällby med 5-4 fick ÖSKarna den hjälp de behövde för att ta sig till A-slutspelet, där någon i trion AIK, IFK Norrköping eller Västerås SK väntar.

Norrmännen som förlorat sina två tidigare matcher var inte alls så ofarliga som man kunde tro. Två gånger tog ÖSK ledningen och två gånger utjämnade Skeid. Vid ställningen 2-2 stod matchen och vägde innan ÖSK mot slutet av halvleken fick ett bättre grepp och kunde dra ifrån till 4-2. Matchavgörande blev Almin Masics kanonskott från vänsterkanten som satt perfekt i närheten av det högra krysset. Kul för Almin som imponerat under de tre gruppspelsmatcherna. Han var dessutom indirekt inblandad då ÖSK tog ledningen med 1-0. Det var nämligen han som fälldes i Skeids straffområde. Lite tursamt med en straff där, eftersom det egentligen inte var någon klar målchans.

Ytterbacken Pontus Bergström slog straffen till vänster mot stolproten, men den norska målvakten gjorde en bra räddning. Matchdomaren hade dock upptäckt att en norrman sprungit in i straffområdet för tidigt och beordrade att straffsparken skulle läggas om. Den här gången slog Pontus den till höger och målvakten var inte ens i närheten av att kunna rädda den. Efter ledningsmålet tryckte ÖSK på en hel del, men det blev ändå Skeid som gjorde nästa mål. Tio minuter efter straffen kunde de utjämna till 1-1, ett resultat som sedan stod sig halvleken ut.

Jacob Ludéen, en av truppens slitstarka mittfältare.

Jakob Ludéen, en av truppens slitstarka mittfältare.

En knapp kvart in i andra halvlek kunde sedan Hugo Ljunglöv ge ÖSK förnyad ledning, när han slog in en andraboll efter ett skott från Marcus Karlsson som den norska målvakten inte kunde hålla. Precis som i den första halvleken utjämnade Skeid 10 minuter senare. Matchen stod sedan och vägde ett tag innan Almin Masic efter en väldigt fin individuell prestation gav ÖSK ledningen för trejde gången. En ledning som sedan Burin Jankeaw kunde bättre på när han med några minuter kvar äntligen hittade rätt med ett skott från straffområdesgränsen.

Samtidigt som ÖSK efter ett visst besvär bärgade segern så svängde det ordentligt i den andra matchen. GAIS gick först upp till en tvåmålsledning, varpå Mjällby gjorde tre i rad och verkade ha säkrat gruppsegern. Därefter var det åter GAIS tur att ta ledningen, varpå Mjällby kvitterade. Med fem minuter kvar kunde sedan GAIS slutgiltigt avgöra matchen till sin fördel, vilket innebar att ÖSK blev gruppsegrare och att GAIS gick till B-slutspelet på Mjällbys bekostnad.

Med en vinst i den avgörande gruppspelsmatchen får man vara nöjd med ÖSKs insats, även om spelet inte var det bästa laget presterat under veckan. Utan tvekan är det så att spelarna började känna sig slitna efter ett tufft gruppspel i varmt väder på en hård plan. Det här laget saknar förvisso de riktigt stora profilerna, men med en rätt inställning, bra organisation och hårt arbete så kommer man långt.

Oscar Sandberg: Snabb och i princip omöjlig att passera.

Oscar Sandberg: Snabb och i princip omöjlig att passera.

Försvaret har genomgående varit lagets starkaste lagdel och i dagens match går ett extra plus till mittbacksklippan Alex Hahne och snabbe Oscar Sandberg som verkar vara nästan omöjlig att ta sig förbi. Almin Masic utsågs till matchens lirare, vilket var välförtjänt med tanke på hans snygga och förmodligen matchavgörande mål. Marcus Karlsson och Burin Jankeaw har en krävande spelstil och var väl inte riktigt lika riviga som i de två första matcherna. Tillräckligt bra dock för att ha bidragit till två av ÖSKs fyra mål i dagens match.

Det här var tredje matchen på tre dagar (2*40 minuter) och det märktes på en hel del av spelarna att det började ta emot en hel del. ÖSK kan dock glädja sig över att ha klarat av de tre första dagarna utan att drabbas av några skador. Nu väntar en vilodag innan semifinalerna spelas på fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.