Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: Seger mot GAIS

Marcus Karlsson fick priset som matchens bästa spelare efter bland annat ett mål och en målgivande framspelning.

Marcus Karlsson fick priset som matchens bästa spelare efter bland annat ett mål och en målgivande framspelning.

ÖSKs 98:or fick bästa möjliga start när Elite Hotel Cup drog igång. Motståndarna från GAIS fick se två snabba ÖSK-mål i matchinledningen. Marcus Karlsson höll sig fram och slog in en andraboll efter hörna i den nionde minuten. Två minuter senare var han framspelare till Burin Jankeaw, som från nära håll fick se sin halvträff i en prydlig båge korsa mållinjen. Bra spel inledningvis av ÖSKarna, som pressade högt och inte lät motståndarna få någon ro.

Allteftersom halvleken gick kom GAIS bättre in i matchen och etablerade ett visst tryck på ÖSKs planhalva. ÖSKs starka backlinje stod dock upp bra och tillsammans med Adam Nilsson i ÖSK-målet hade man bra kontroll trots allt.

Burin Jankeaw gjorde två av ÖSKs mål.

Burin Jankeaw gjorde två av ÖSKs mål.

Andra halvlek började som den första slutade med ett övertag för GAIS i spelet utan att det egentligen kändes speciellt farligt. En kvart in i andra halvlek gör sedan Burin Jankeaw sitt andra mål. Han snappar upp en misslyckad passning i GAIS backlinje och kommer ensam mot mål. Inget misstag där av Burin som är rätt säker i sådana lägen och en till synes kassaskåp 3-0 ledning för ÖSK.

Efter hand tvingas sedan ÖSK göra en del byten i sin backlinje och en viss osäkerhet kommer insmygande. Med en kvart kvar att spela reducerar GAIS till 3-1 och nu börjar det bli riktigt nervöst. Med en ordinarie matchminut kvar reducerar GAIS ytterligare en gång och ÖSKs spel reduceras nästan helt till att försöka få bollen utom skotthåll från mål. Efter några nervpirrande övertidsminuter blåser domaren av och ÖSK har överlevt den sista anstormningen och fått med sig tre poäng från premiärmatchen.

Alex Hahne: Svårpasserad mittback.

Alex Hahne: Svårpasserad mittback.

Priset till matchens bästa spelare gick välförtjänt till ÖSKs Marcus Karlsson. Bra var också hans anfallskollega Burin Jankeaw samt mittbackarna Alex Hahne och Gabriel Fernsten. Viktor Franssila som normalt är mittback hos 97-orna spelade den hör matchen på mittfältet och skötte sig utmärkt i den positionen. En ny bekantskap för min del var 99-an Almin Masic. En tuff och företagsam spelare som definitivt inte föll ur ramen trots att han är ett år yngre än de övriga.

I morgon väntar Mjällby AIF, som imponerade i den sena eftermiddagsmatchen genom att besegra norska Skeid med hela 7-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.