Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: Oavgjort mot Mjällby AIF

Gustav Montin: Poängräddare mot Mjällby AIF.

Gustav Montin: Poängräddare mot Mjällby AIF.

I den andra omgången av Elite Hotel Cup ställdes ÖSK mot Mjällby AIF. En motståndare som i gårdagsmatchen besegrade Skeid med utklassningssiffrorna 7-2. I dagens match visade det sig dock att de siffrorna nog säger mer om Skeid än om Mjällby. I en match vilken, som det brukar heta, kunde ha slutat hur som helst blev det ett oavgjort slutresultat. Med en viss övervikt för ÖSK skulle jag vilja påstå, även om det även i den här matchen blev några minuter av försvarskaos under andra halvlek.

En jämn förstahalvlek med ett snöpligt slut för ÖSKs del innebar att ÖSK fick hämta nya halvtidskrafter med ett 0-1 underläge. Ändå hade det sett så bra ut några minuter tidigare, men ett ledningsmål bortdömt för en knapp offside (tveksamt, sade en del) blev i stället ett underlägesmål i den första halvlekens sista minut. Rätt surt smakade det faktiskt för ett ÖSK som visat tendenser till riktigt bra spel och skapat en hel del halvchanser under halvleken.

Gabriel Fernsten tar en frispark.

Gabriel Fernsten tar en frispark.

I andra halvlek fick ÖSK vinden i ryggen i mer än ett avseende och tog hand om kommandot. Mycket välförtjänt utjämnade Gustav Montin efter en knapp kvart till 1-1 på en riktigt bra tagen frispark snett utifrån vänster. Gustav lyrade in den i bortre krysset oatagbart för Mjällbys målvakt. Inte var det en slump heller – det visade han senare i matchen med några liknande frisparkar som alla ställde till stora problem för blekingelagets försvarare.

Efter en period av försvarskaos i ÖSK-försvaret lyckades man den här gången räta till problemen och i matchens slutfas var det ÖSK som var närmast ett segermål. Oavgjort var dock ett resultat som båda lagen borde vara lika nöjda med (eller missnöjda över).

Adam Nilsson i ÖSK-målet stod för en bra insats.

Albin Rydberg i ÖSK-målet stod för en bra insats.

En bra laginsats av ÖSK med ett stabilt försvar (utöver de där 10 minuterna i andra halvlek). I dagens match var det Albin Rydberg tur att visa sitt kunnande som målvakt. Han skötte sig lika bra som Adam Nilsson gjorde i gårdagsmatchen. Återigen en riktigt bra match av Almin Masic som får lite extra beröm, eftersom han är ett år yngre än de övriga.

Gustav Montin utsågs till matchens bästa spelare (tack vare hans farliga frisparkar, antar jag).

Inför morgondagen har såväl ÖSK, Mjällby och GAIS (3-1 mot Skeid idag) chansen att ta sig till A-slutspelet. För ÖSK är förutsättningarna rätt givna. Poäng mot Skeid garanterar dem en plats i minst B-slutspelet, vilket är ett bra resultat av det här laget. Om ÖSK vinner och Mjällby samtidigt tappar poäng mot GAIS, vilket inte alls är omöjligt, går ÖSK till A-slutspelet.

2 kommentarer – kommentera

Albin Rydberg

Det var jag som stog mot Mjällby och Adam Nilsson mot Gais.

Ficedula hypoleuca

Sorry Albin och tack för påpekandet. Jag har rättat till det nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.