Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cup-veckor

Idag börjar några intensiva cupveckor för flera av ÖSK-ungdomarnas representationslag.

Elite Hotel Cup

Elite Hotel Cup.
Viktigast är givetvis Elite Hotel Cup som startar i dag. Detta är ÖSK Ungdoms egen cup med 16 deltagande elitlag i 15-årsklassen. Årets startfält ser ut på följande sätt:
Grupp A: Helsingborgs IF, Västerås SK, Halmstads BK, GIF Sundsvall
Grupp B: Landskrona BoIS, Karlstads BK, AIK, Jönköpings Södra IF
Grupp C: IS Halmia, IFK Norrköping, Syrianska FC, IFK Göteborg
Grupp D: Mjällby AIF, Örebro SK, GAIS, Skeid (Norge)

ÖSKs matcher i cupen:
Måndag 13:30  Örebro SK – GAIS Rosta Gärde E
Tisdag 16:00  Mjällby AIF – Örebro SK Rosta Gärde E
Onsdag 13:30  Örebro SK – Skeid Rosta Gärde E
Fredag: Semifinaler
Lördag: Finaler

Matcherna brukar i den här cupen håller i allmänhet hög kvalitet och är väl värda ett besök. Hur ÖSKs 98-or kommer att stå sig i det här sammanhanget är lite svårt att säga. Laget kommer dock med ett starkt självförtroende efter segern i Örebrocupen. Då var laget iofs. förstärkt med två dispensspelare från 97-orna, å andra sidan hade man fyra spelare på elitlägret, vilket betydde en hel del.

Cupens hemsida.

Eskilscupen.
I slutet av nästa vecka på de populära cupdagarna 2-4 augusti (fredag – söndag) är ÖSK P97 Elit i Helsingborg för deltagande i Eskilscupen. ÖSKs 96:or vann åldersklassen förra året så det finns en cupseger att försvara. Bloggen tror att ÖSK bör ha goda chanser att göra detta. 97-orna har en riktigt bra trupp, speciellt om de får med sig de 97-or, som tillhör U17-truppen.

Sverigecupen.
Sverigecupen i Karlstad brukar kallas för den inofficiella SM-turneringen för 14-åringar.  32 lag deltar i turneringen, vilken spelas mellan den 1 och 4 augusti. ÖSK är som vanligt ett av de anmälda lagen.

Svennis Cup.
Svennis Cup i Sunne satsar på ett bjuda in starka lag i åldersklasserna F och P 97/98. I flickornas supergrupp är ÖSK ett av 13 anmälda flicklag. Efter starka insatser i seriespelet  samt segern i Örebrocupen får väl tjejerna räknas som något av favoriter i den här turneringen. Cupen spelas mellan den 2:a och 4:e augusti.

Forwardcupen.
På hemmaplan arrangerar BK Forward sin egen cup som har lite mer av en breddprägel. I de äldre ungdomsklasserna är inga ÖSK-lag anmälda utan de svartvita nöjer sig med lag i de yngre pojkklasserna (från P13 och neråt). Cupen spelas som så många andra mellan den 2:a och 4:e augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.