Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inga extra TV-pengar i Superettan

FotbollDirekt skriver om överenskommelsen mellan TV4, SEF och klubbarna i Superettan. Till skillnad mot situationen för de allsvenska klubbarna får de som spelar i andradivisionen inte någon extra ersättning då deras match sänds av TV4 Sport. Ersättning utgår i form av ett grundbidrag som är lika stort för alla samt en prestationsbaserad del utifrån den slutliga tabellplaceringen.

GAIS har nu klagat på detta och får medhåll i sin kritik av Svensk Elitfotboll.

2 kommentarer – kommentera

BoP

Gais har, som jag har förstått det, inte klagat på utebliven ersättning, utan snarare problematiken med ändrade matchdagar och tider. Fotbolldirekt har nog missuppfattat kritiken.

Ficedula hypoleuca

Ja, så är det. Anledningen till att jag skrev notisen var dock för att belysa att fördelningsprinciperna förändrats sedan förra gången ÖSK spelade i Superettan. Då var det attraktivt att få matchen TV-sänd eftersom detta innebar en betalning ur ”TV-potten”. Nu är det inte längre så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.