Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Konstgräs till Sörby

I dagens papperstidning och i en lite kortare artikel på nätet kan man läsa att kommunen nu gjort upp med ICA om att de får etablera en Maxi-butik i Tybbleområdet. Detta har ju varit en politisk stridsfråga under ett antal år.

Som en spin-off effekt av detta så kommer enligt tidningen en konstgräsplan att anläggas på Sörbyvallens grusplan. Denna skall finansieras genom att man tar en del av de pengar man får från ICA för marken, där ICA Maxi skall ligga. Enligt den s-märkte kommunpolitikern Björn Sundin (programnämnd samhällsbyggnad) kommer denna konstgräsplan inte att påverkar kommunens turordningslista för nya konstgräsplaner utan den tillkommer som en extra anläggning.

Den nuvarande turordningslistan för nya konstgräsplaner ser för tillfället ut på följande sätt:
2013. Lugnet (Adolfsberg)
2013/2014. Vivalla (förmodligen med nuvarande konstgräs från Behrn Arena)
2015. Lillån/Hovsta
2016. Heden/Mellringe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.