Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17-EM: Semifinal mot Ryssland

Det svenska U17-landslaget har överträffat alla förväntningar och inte bara tagit sig till EM-turneringen utan även till slutspelet. I kvällens semifinal kommer de att möta Ryssland i vad som väl lär bli turneringens svåraste uppgift hittills.

EM-turneringen är intressant ur örebrosynpunkt eftersom Karlslunds och nästa år ÖSKs anfallare Christer Lipovac ingår i truppen. Christer har fått hyfsat med speltid så här långt även om han inte känns som ett naturligt förstaval för landslagskapten Roland Andersson. I den första gruppspelsmatchen mot Schweiz blev han inbytt i den 59:e minuten efter det att Valmir Berisha räkat ut för en skada på nästan. I den andra mot Österrike spelade han från start och blev utbytt i den 52:a minuten. Mot Slovakien i den avgörande gruppspelsmatchen startade på nytt Valmir Berisha (med ansiktsmask) och Christer var bänkad. Inbytt blev han i den 68:e minuten. Värt att notera är att matcherna spelas i 2*40 minuter.

Kvällens match startar kl 20:30 och kan ses i Eurosport.

SvFF: U17-EM: ”Vi ska göra vårt yttersta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.