Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Porokara slöt cirkeln

Roni Porokara: Hemma igen.

Hos Fotbolltransfers.com kan man idag läsa, att Roni Porokara skrivit på för FC Honka, den klubb han lämnade i samband med övergången till ÖSK.

Efter tiden i ÖSK gick väl Ronis karriär i stå. Hos den belgiska klubben Germinal Beershot lyckades han aldrig ta en ordinarie plats i startelvan. Det blev det ingen succé och han lämnade dem redan efter ett och ett halvt år. Hos israeliska Hapoel Ironi Kiryat Shmona tog hans utlandskarriär definitivt slut. Det blev bara tre matcher (inbytt i två, utbytt i den tredje) för hans del. Fotbolltransfer skriver att han bröt med klubben, men i de flesta fall är det väl egentligen tvärtom – han blev av allt att döma utköpt.

Efter Israel har han bland annat försökt provspela sig till ett kontrakt med engelska Brentford, som spelar på den fjärde nivån i den engelska ligasystemet. Det blev dock inget kontrakt hos dem och nu söker han sig alltså hem till Finland som en sista utväg.
– Jag skulle vilja komma tillbaka till mitt hem och hjälpa till, säger han till finska MTV3.fi utan att lägga till att den hjälpen kommer först när alla andra möjligheter misslyckats.

FC Honka tar dock, som det brukar gå i de här sammanhangen, emot sin flyktade stjärna med öppna armar och hoppas väl på en ny vår för Porokara, som hunnit bli 30 i år under sina utlandssäsonger.

Turerna i samband med att Porokara lämnade ÖSK gör väl att känslorna för honom idag inte är speciellt varma för honom i ÖSK-leden.

Transfermarkt: The profile for Roni Porokara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.