Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Josef vill vara kvar

Josef Ibrahim hade under gårdagens träning oturen att få ett slag över näsan och det krävdes en insats av Urban Juneholm för att stilla blodflödet.

Till skillnad mot de allra flesta missnöjda fotbollsspelare vill Josef Ibrahim vara kvar i sitt nuvarande lag. Hans av allt att döma nyutsedde agent Abgar Barsom (tidigare var det Innocent Okeke som skötte hans affärer) säger till dagens papperstidning, att han tycker att ÖSK skall behålla honom. Det verkar alltså inte som om Barsom lyckats fixa någon ny anställning åt Josef. Lite märkligt är det väl, att Josef lämnat en etablerad agent som Okeke och låtit den på det här området helt oerfarne Barsom försöka ta hand om försäljningsansträngningarna.

Barsom verkar hur som helst ha insett det hopplösa i situationen och säger till NA, att han räknar med att Josef är kvar i ÖSK tills sommarfönstret öppnas.

Jag tycker nog, att det är rätt konstigt att det inte gått att fixa fram någon ny klubb för Josefs del. (Har man kollat med IFK Mariehamn? De brukar ju vara intresserade av svenska spelare som inte riktigt platsar i sina lag). Josef har, precis som Barsom påpekar, en unik egenskap i sin dribblingsförmåga. Det kan inte finnas alltför många ytterbackar i Superettan eller Allsvenskan för den delen som ser fram emot en match med Josef som motståndare. Som ett alternativ till de mera rätlinjiga yttrarna Astvald och Yasin borde han väl kunna fungera, kan man tycka. Eftersom ÖSK förhoppningsvis kommer att dominera de flesta matchbilder under den kommande säsongen borde man i alla fall för i år kunna ha överseende med eventuella brister i det defensiva arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.