Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tomer Chencinski i kanadensiska landslaget

Tomer Chencinski – Mr. #hardworkneverstops

ÖSKs föredetting Tomer Chencinski kan i dagarna glädja sig över att för första gången ha blivit uttagen att (eventuellt) representera sitt land i en fotbollslandskamp. Hans namn finns nämligen med på listan över de spelare som tagits ut för att delta i träningslägret, som kanadensarna skall hålla i Qatar under det kommande landslagsuppehållet. Kanada kommer där att den 22 mars möta Japan och den 25:e kommer motståndarna från Vitryssland. Med två målvakter i truppen är det väl en möjlighet att man låter dem stå i mål i en match var. Det handlar ju här om träningslandskamper.

Annars verkar det väl som om Tomers karriär gått lite grand i stå sedan han flyttade till Israel. Han har ännu inte fått ställa sig i mål i någon ligamatch och utsikterna ser väl inte så värst bra ut. Maccabi Tel Avivs förstemålvakt är nämligen Nigerias landslagsmålvakt Vincent Enyeama – en spelare vars plats man inte tar hur som helst. Tanken när han värvades verkar ha varit att han skulle ta över målvaktssysslan när Enyeama deltog i de afrikanska mästerskapen, men den uppgiften fick en annan av lagets målvakter ta sig an. Men Tomer kommer inte att ge sig – han kämpar på tills att hans chans dyker upp.

Canada Soccer: Canada announces roster, additional match for camp in Qatar

1 kommentar – kommentera

BP

Vad roligt.. och välförtjänt! Grattis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *