Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Konstgräset byts i sommar

Den här gången kommer det inte att behövas några värmetält då Behrn Arena får en ny markbeläggning.

121211.
Dagens papperstidning innehåller lite mer detaljer kring underlagsbytet. Arbetet kommer att genomföras under den period som Superettan har speluppehåll, vilket är mellan den 1 och 20 juli. Damerna spelar inte heller då eftersom de har EM-uppehåll. Tidigare har det verkat som om man planerade att genomföra bytet redan under försäsongen, men nu blir det alltså ett sommarbyte i stället. Att det inte är så praktiskt att byta konstgräset under vinterförhållanden lärde man sig nog förra gången underlaget byttes. Det går, men kan bli omständigt.

Ytterligare en omständighet som gör att det kan bli besvärligt under vintern är att man den här gången måste ”gräva” djupare. NA skriver, att man även kommer att åtgärda de problem man har med uppvärmningen, som inte riktigt räcker till då det är kallt ute. De problemen uppstod i samband med att man bytte till den andra konstgräsgenerationen år 2006. I det sammanhanget lades även ett gummiskikt mellan marken och konstgräset – en så kallad pad. Detta för att underlaget skulle bli mindre stumt. Det blev det kanske, men det blev även en bättre isolering, vilket gjorde att uppvärmningen, som sker med hjälp av fjärrvärme, inte längre räckte till vid minustemperaturer. Detta skall man nu åtgärda genom att ”lyfta upp” fjärrvärmeslingorna. Detta lär väl innebära att man även måste lägga om paden eller i alla fall göra ingrepp i den. En operation som säkert är svår att genomföra i minusgrader.

Beträffande det nuvarande konstgräset skriver tidningen, att det kommer att få nytt liv på en plan i Vivalla.

121210.
I veckans VD-brev skriver Jan Karlsson, att det nu är klart, att konstgräset kommer att bytas i sommar.
Karlsson: Vi hade ett möte med hyresvärden och arenaägaren under gångna veckan och alla är rörande överens om att kvalité och utförande går framför allt annat.

Tillägg: NA gör sitt bästa för att få det att låta som en dålig nyhet: Bytet av konstgräs skjuts upp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.