Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsmatcher 2013


ÖSK har lagt ut planerade träningsmatcher under den kommande försäsongen på sin websida. P-O & Co. verkar att föredra en mjukstart och börjar med att möta två div 1-lag. Mot Djurgården höjs standarden på motståndet en hel del innan man möter halvbra seriekonkurrenter från JSödra och Degerfors. Kul att se att Degerfors återigen finns med bland försäsongsmotståndarna. Förra året var det ingen match inbokad mot dem och i år blev matchen inställd på grund av att Stora Vallas konstgräs var bottenfruset.

Av matchupplägget att döma verkar det som om P-O har valt motståndare som gör att ÖSK blir det spelförande laget. Något som givetvis är nödvändigt om man vill ta sig upp i allsvenskan med en gång.

Programmet ger upphov till två frågeställningar. Planerar man något träningsläger nästa vår – det ser rätt tight ut som det är. Superettan är planerad att starta den 6/7 april, så det finns en möjlighet att åka iväg efter cupmatchen mot BK Häcken. Den andra frågan är när man skall byta konstgräset på Behrn Arena – om man skall göra det. För att undvika de problem man hade förra gången på grund av kylan vill man från kommunens sida göra det senare. Även för ett eventuellt byte av underlag skulle andra hälften av mars passa bra. I princip kan man ju börja redan efter matchen mot Falkenberg och har då tre veckor på sig. Det bör/skall räcka för att ha planen klar till i början av april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.