Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Grahn tar time-out

FotbollDirekt skriver idag, att ÖSKs föredetting Tobias Grahn bestämt sig för att ta ett brejk från allt vad fotboll heter. Till nätpublikationen säger han:
– Men som jag sade; det här året har varit mitt klart värsta hittills i min karriär. Därför är det viktigt att få reflektera och bara få tid för sig själv. Jag behöver det.

Att det inte gick så bra i ÖSK anser han beror på skador samt att han inte ”hittade rytmen”. Stukat självförtroende verkar dock inte vara något han lider av.
– Alltså, jag vill egentligen inte sitta här och bedöma mig själv men på min position så är det få i allsvenskan som slår mig på fingrarna, säger han när han recenserar sig själv.

Från Örebros horisont är det dock inte lika själkvklart att han fortfarande håller så hög standard. Faktum är att han spelades både som defensiv och offensiv mittfältare samt som släpande anfallare utan att lämna specielt stora avtryck efter sig. Så när som i ett avseende. Med sina nio varningar på 16 matcher från start var hans allsvenskans mest varnade spelare. Antalet varningar under säsongen delade han iofs. med Ari Skulasson i GIF Sundsvall, men den lille islänningen behövde hela 26 matcher för att skrapa ihop lika många varningar, så Grahn slår honom tveklöst på sin högre varningseffektivitet.

Bloggen tror att Grahn kommer att ha svårt att få tag på en plats som matchar både hans ambitioner (och självuppfattning). Säsongen hos ÖSK var usel i de flesta avseenden och utöver de tidigare typiska Grahn-problemen så gick han i år dessutom halvskadad till och ifrån. När han nu säger att han skall ta ett brejk kan det lika gärna bero på att han inte har fått några erbjudanden att ta ställning till. Någonting som han nog inte vill erkänna, eftersom han helst vill att det skall framstå som att han har full kontroll på situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *