Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Haddad: Sociala skäl att kontraktet bröts

Andreas Haddad har intervjuats av papperstidningen och givit sin version av anledningen till att hans kontrakt med ÖSK avbröts med ett år kvar. Enligt Haddad har det tidiga uppbrottet inte så mycket med hans ständigt återkommande skador att göra, utan beror i första hand på sociala faktorer. De sociala faktorerna verkar i det här fallet ha varit att hans fru vantrivdes och inte kunde få tag på ett jobb. Något som ÖSK eventuellt hade ställt i utsikt att ordna i samband med att han värvades. Nu har hans fru fått ett jobb i Stockholm och familjen väljer därför att flytta tillbaka.

Från ÖSKs sida bekräftar Lennart Sjögren att man försökt men misslyckats med uppgiften som arbetsförmedlare för spelarens fru.
– Så som det sett ut sportsligt, plus att det inte funkat för hans familj gör att det här är bäst för alla, säger ÖSKs avgående sportchef Lennart Sjögren till tidningen.

Även om det verkligen skulle vara så, att det var fruns svårigheter att få tag på ett arbete i Örebro som ligger bakom flyttbeslutet kan jag nog inte låta bli att tro, att man från ÖSKs sida var rätt nöjda med beslutet. I nästa års kraftigt nedbantade trupp finns det inga platser för spelare som konstant går skadade.

Beträffande Haddads fortsatta sportsliga karriär, säger han till tidningen att han haft kontakt med två klubbar. Fysiskt anser han att hans tidigare skador nu är utläkta efter nio veckors träning med ÖSKs trupp. Vilket inte hindrar att han ånyo måste ta plats på ett operationsbord.
– En läkare har upptäckt lite brosk i höften som skall skrapas bort. Men i januari räknar jag med att fullt spel med boll igen.

Så har det tyvärr låtit hela tiden under hans två år hos ÖSK. Så fort en skada åtgärdats har en ny dykt upp. Jag har svårt att tänka mig att någon annan klubb än hans moderklubb Assyriska FF – hos vilka han verkar ha en speciell status –  är villiga att chansa på att han kommer att kunna vara tillgänglig för spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.