Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dags för nytt konstgräs (igen)

NA skriver idag, att det kritiserade konstgräset på Behrn Arena kommer att bytas ut. Det blir i så fall det fjärde försöket att få till ett bra underlag på arenan. Det första konstgräset lades år 2003 och sedan har det bytts ytterligare två gånger. Bytet från beläggning nr 2 till nr 3 föranleddes (om jag kommer ihåg det rätt) av ett garantiåtagande och från arenaägaren Örebroportens sida verkar det vara samma resonemang som man vill tillämpa även denna gång.

Leverantören var för några veckor sedan på plats och träffade då representanter för ÖSK, KIF Örebro, kommunens fritids- och turistnämnd (som hyresman) och Örebroporten. Tanken verkar vara, att om inte leverantören kan/vill acceptera att det rör sig om ett garantiärende så kommer man från Örebros sida att söka sig en annan leverantör. Förmodligen blir det som senast någon slags kompromiss där leverantören och Örebroporten bidrar med en bit var.

Bistert vinterväder rådde då det tredje konstgräset lades ut.

Senast konstgräset byttes skedde detta i januari då det dessutom var väldigt kallt. ÖSK, som inte hade någon plan att träna på, fick ett bidrag från kommunen som gjorde att truppen kunde åka på ett extra träningsläger i Turkiet. Om det är detta man vill undvika eller något annat vill jag låta vara osagt, men den här gången är bytet planerat till mars månad. Från Örebroportens sida hoppas man att Superettan skall starta något senare än vad allsvenskan kommer att göra och att man därigenom skall ha tid att få det nya konstgräset på plats. Problematiskt kommer det ändå att bli eftersom ÖSK måste ha någonstans att träna under mars månad och det är inte säkert att det finns något lämplig plan tillgänglig. Dessutom kommer det inte att gå att skicka iväg laget på ett träningsläger under den period som planen skall få sin make-over. ÖSK skall ju spela Svenska Cupens gruppspel under den första halvan av mars och då kan man givetvis inte resa bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.