Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mariehamn vill ha hem Wirtanen (igen)

Tack för tiden i Örebro och lycka till, Tommy!

120817. Wirtanen återvänder till Mariehamn.
ÖSK medddelar idag, att man kommit överens med IFK Mariehamn om en övergång för Tommy Wirtanen till hans moderklubb. Ålänningarna har ju under året till och ifrån ryckt i Tommy och nu har de således fått napp. Tommy, vars kontrakt går ut i år, väljer alltså att avsluta sin tid hos ÖSK en halv säsong i förtid. Efter det att Patrik Anttonen kom tillbaka efter sin långa skadeperiod har det inte blivit något spel för Tommys del och med Patrik Haginge som förmodad uppbackning på högerbacksplatsen insåg han väl, att det inte skulle bli så mycket spel i A-laget under resten av året heller.

Tommy lyckades aldrig spela till sig en ordinarie plats i ÖSK utan fick finna sig i rollen som inhoppare på ett antal olika positioner på högerkanten. Som glädjespridare och en allmänt mycket trevlig person är jag övertygad att han kommer att vara saknad av spelare och ledare i ÖSK. Tomer Chencinski, en av hans vänner i truppen ,twittrade så sent som igår följande visdomsord från Tommy.

Tommys sista match i ÖSK blev U21-matchen mot Åtvidabergs FF för någon vecka sedan, då han passande nog fick bära kaptensbandet under andra halvlek.

Hans nya klubb IFK Mariehamn skriver en del om övergången. Av artikeln framgår bland annat att han skrivit ett kontrakt på två och ett halvt år och att ÖSK (faktiskt) fick en ersättning i samband med övergången.

IFK Mariehamn: Tommy Wirtanen återvänder till IFK – skrev på för 2,5 år
ÖSK: Tommy Wirtanen om sin tid i ÖSK (videointervju)

Tommy Wirtanen återvänder till sin grönvita moderförening. (Foto: IFK Mariehamn)

120815.
Ålandstidningen konstaterar, att det nog inte är så troligt att Tommy Wirtanen återvänder till Åland och IFK Mariehamn i förtid. Tidningen har noterat att Tommy för tillfället verkar stå rätt långt från en plats i A-laget, men tror ändå inte att det räcker för en ”sommar”övergång. Vem som har initiativet i ”övergångsförhandlingarna” verkar det råda delade meningar om. IFK Mariehman anser att bollen ligger hos ÖSK, medan Lennart Sjögren menar att han inte sett till någon boll ännu. Positivt för ÖSKs del skulle vara att man fick ner sina lönekostnader en del. Negativt vore det att det utöver Tommy itne finns någon självklar uppbackning på högerbacksplatsen.

Bloggen tror för egen del att avgörandet nog i första hand ligger hos Tommy själv. Vill han byta klubb redan nu går det nog att ordna på ett eller annat sätt. En sak som kanske skulle kunna locka är att IFKs tabellplacering är bättre än vad den varit på bra många år (om ens någonsin). Laget som brukar sladda i seriens botten ligger i år på andra plats en poäng efter FC Inter från Åbo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.