Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ibrahim lånas ut

ÖSK fortsätter att göra sig av med sina offensiva spelare. Efter det att Peter Samuelsson lämnat för Degerfors och Kushtrim Lushtaku för Tyskland blev det idag på eftermiddagen klart att för Josef Ibrahims del så blir det en resa till Södertälje och Syrianska FC. ÖSK gör nämligen något så ovanligt som att de lånar ut en av sina spelare till ett av de lag ÖSK gärna skulle vilja passera i kampen om fortsatt allsvenskt spel.
– Vi tror mycket på Josef för framtiden och ser därför denna utlåning som en möjlighet att Josef på en bra nivå får mer speltid som kommer gynna hans utveckling, säger Lennart Sjögren till ÖSK:s hemsida.

Av de tre utflyttningarna är väl Peter Samuelssons den mest diskutabla. Han borde vara användbar i matcher som den senaste mot Mjällby där ÖSK skapar tryck men inte får sp mycket uträttat i straffområdet. Att Kushtrim Lushtaku får lämna kom inte som någon större överraskning – det var väl närmast en fråga om att komma överens med honom om villkoren. Josef har nog en bättre potential till utveckling, men han har Valdet Rama framför sig i laguppställningen och så länge som Rama är tillgänglig spelar han. Om Rama av någon anledning skulle falla ifrån blir det möjligen lite svårare att fylla luckan som vänsterbräddare, men man kan ju i värsta fall flytta upp Samuel Wowoah ett steg. Så därför känns utlåningen av Josef ändå på sätt och vis rätt logisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.