Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Onsdagsfotboll 120620

Trots att det bara hunnit bli onsdag i den här veckan så spelas det en del intressanta saker i kväll.

Örebroderby på Trängen.
Pojkallsvenskan har vänt och på Trängen möts de pojkallsvenska lagen från ÖSK och BK Forward. Lagen möttes även i den första omgången i våras i en match som präglades mer av kamp än av skönspel. Den matchen slutade oavgjord och mållös, vilket är rätt ovanligt i den här serien – faktum är att av de 45 matcher som hittills spelats i serien så är det den enda matchen som det inte blivit något mål i. Någon information om hur spelartruppen ser ut inför kvällens match har man inte släppt från ÖSKs sida. Det ligger väl delvis i sakens natur med tanke på att lagen känner varandra rätt så väl. ÖSKarna ligger tvåa i serien 3 poäng efter ledarna från Skogås och har i sin tur kvällens motståndare tre poäng efter sig. Avspark kl. 19:00. Bloggen kommer tyvärr på grund av andra åtagande tyvärr inte att kunna bevaka matchen.

Damtvåan vänder.
ÖSK Söders damlag har gjort en mycket bra vårsäsong och ligger minst tvåa i serien – det finns en hängmatch som ställer till det. I söndags var man i Väserås och besegrade serieledarna Gideonsberg efter mycket bra spel. I kväll väntar en ny utmaning i österled i form av ett besök på Apalby för match mot serietvåan Västerås IK, som ligger en poäng efter Söder. Matchen spelas på naturgräs vilket möjligen kan ställa till det för Söders tjejer. Bloggen tycker att i det här fallet så är osvuret bäst. Ytterligare en seger i Västerås vore en stor framgång. Lagen möttes i den första omgången på Ekäng i en match som Söder vann med 3-1. Men nu är det andra förutsättningar som gäller. Avspark kl. 19:30.

Mittmöte för Söder 2.
ÖSK Söders andralag skall i kväll försöka ta tre poäng med sig hem från Odensbacken där de möter HOIF. I tabellen skiljer det en poäng till Söders fördel, men det säger absolut ingenting om hur matchen kommer att sluta. HOIF borta brukar vara svåra matcher och då Söders förstalag var på Odenvallen förra året blev det stryk för örebroarna. Matchen börjar kl. 18:30.

Bolagsstämma spelarinvest.
Örebro Spelarinvest har sin bolagsstämma i kväll kl. 19:00. Förhoppningsvis kommer man från bolagsledningen att informera om hur man vill gå vidare med verksamheten efter det att de skattemässiga förutsättningarna förändrats. Dessutom skall bolagsstyrelse väljas. På dagordningen finns även ett förslag om att paragraf 11 som avser hembud skall utgå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.