Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsplats för Eidur

Eidur Sigurbjörnsson samlar isländska U21-landskamper, men får ingen speltid hos ÖSK.

Hos ÖSK står han väldigt långt från allsvenskt spel – av Sixten Boström laguttagningar att döma verkar han vara sistavalet bland försvarsspelarna. Men det förhindrar inte att han nu fått en kallelse till det isländska U21-landslaget som skall spela EM-kval mot Azerbajdzjan den 5 juni och Norge den 12 juni. Detta tyder väl om inte annat på att det inte finns så många spelare att välja på för den isländske förbundskaptenen.

Det är inte utan att jag kan tycka lite synd om Eidur – det verkar ju vara en trevlig grabb. Eftersom han knappast kommer att få speltid ens efter EM-uppehållet oberoende av vem som tränar ÖSK då, så borde det bästa både för hans och för ÖSKs del vara att han lånas ut.

Eidur har ett kontrakt med ÖSK fram till och med år 2015 och frågan är vad klubben på sikt skall göra med honom om han inte utvecklas till en spelare på allsvensk nivå. Eftersom han inte verkar få spela annat än i ÖSKs U21-lage är det väl dessutom tveksamt om det kommer att ske så värst mycket utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.