Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rama vill bort

Valdet vill bort, säger Cabrera.

120511.
Petter Östman (Svartvitt): ”Cabrera har rätt men samtidigt fel – enough is enough”

120509.
Lokaltidningen har talat med Valdet Rama, som inte alls är lika kategorisk i sina uttalanden som Cabrera var i går. Rama är säkert klok nog att förstå, att han inte tjänar något på att hamna i en offentlig konflikt med ÖSKs tränare. Hans bästa möjlighet att gå vidare till en större klubb är givetvis att prestera bra på planen för ÖSK – inte att tjura vid sidan av.
NA: ”Jag är arg men ska ge allt”

120508.
Valdet Ramas andra säsong med ÖSK har inte alls varit lika framgångsrik som den första. Något som fått till följd att han inte fått så mycket speltid som han hoppats på/räknat med. Nu har han dessutom anlitat Oliver Cabrera som agent och då är det rätt givet hur utvecklingen kommer att se ut.

Cabrera verkar ha insett att här skulle det gå att tjäna pengar om han kan få till stånd en flytt för Ramas del och läcker därför till FotbollDirekt att Rama känner sig olycklig och missförstådd och därför vill lämna ÖSK så fort som möjligt. Det verkar ju vara lite av en specialitet hos Cabrera att underblåsa missnöje för att därigenom ”tvinga” fram ett klubbyte.

NA refererar till FD:s artikel och har dessutom talat med Lennart Sjögren. Av dennes kommentarer verkar det nästan som om ÖSK nog är villiga att släppa Rama om rätt bud kommer. Helt rätt, anser bloggen. Rama presterar inte alls på samma nivå som förra året anfallsmässigt och försvarsmässigt har han varit en katastrof. Eftersom han förmodligen har en väl tilltagen lön (efter ÖSK-förhållanden) vore väl det bästa att göra sig av med honom så fort som möjligt och i stället ta in någon som är mer motiverad och som fungerar bättre i ÖSKs lagbygge och spelsystem.

Cabrera säger också, att han kommer att finna ett bra alternativ för Rama under sommaren. Jag får onekligen intrycket att när han säger så blandar han ånyo ihop sina roller. Om han är Ramas agent kan han inte samtidigt söka en ny klubb för Ramas räkning. Det är ÖSK som skall göra det eller någon agent som ÖSK anlitar för denna uppgift. Cabrera har bara rätt att representera en part i den här affären och om han är Ramas agent så får han nöja sig med att förhandla om Ramas villkor med dennes nya klubb.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.