Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Låga personalkostnader hos ÖSK

Fotbollsekonomibloggen den osynliga handen skriver idag om de allsvenska klubbarnas personalkostnader och hur dessa kan kopplas samman med det sportsliga resultatet. Det visar sig, att det är klubbarna med de högsta kostnaderna som (i allmänhet) även uppnår de bästa sportsliga resultaten. Inte så överraskande egentligen, eftersom de har råd att värva bättre spelare och sedan betala dessa högre spelarlöner. Därigenom kan de attrahera de bästa spelarna (med svenska mått mätt).

Som framgår av grafen så är ÖSKs avstånd till de bästa lagens kostnadsnivåer fortfarande mycket stort. Lagen som oftast förekommer i den allsvenska toppen har personalbudgetar som är dubbelt så höga som ÖSKs eller till och med mer än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.