Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Byggplaner – södra läktaren

I dagens papperstidning kan man läsa om ombyggnadsplanerna för den södra läktaren. Det har ju talats en del om detta redan tidigare och när nu även tidningen skriver om det, så kan man anta att planerna har tagit ytterligare ett steg mot att få definitiv status.

Av artikeln (och även tidigare information) så kommer det att vara flera inblandade parter i bygget. Skanska som äger marken
– Det är Skanska som äger marken(?)
– Det är Skanska som vill bygga
– Örebroporten kommer att äga fastigheterna
– ÖSK kommer att kunna disponera loger i den nya byggnaden
– Örebroporten öppnar för samägande/försäljning efter det att man fått fram hyresgäster

Enligt planerna kommer det att byggas två fastigheter.

Den mindre kommer att ha en yta på 1500 m2 som av en bifogad skiss att döma kommer att vara ett 5-våningars punkthus. Det kommer att vara beläget i höjd med Östra Läktaren och ligga ut mot Restalundsvägen. Den byggnaden kommer alltså inte att ha någon direkt anknytning till arenan även om den ligger i närheten.

Den större fastigheten kommer att vara på 5.000 m2 och kommer att ligga så att säga vägg i vägg med södra läktaren. Det är i den byggnaden som logerna kommer att ställas i ordning. I samband med byggnationerna kommer även södra läktaren att rustas. Antalet platser på arenan kommer inte att påverkas i någon högre grad. Inte heller verkar det vara meningen att göra någonting åt de öppna hörnen. Om allt går som planerat räknar man med (hoppas) att kunna komma igång med byggnationerna om ungefär ett år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.