Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 17 – 18 mars

Bloggen vart lite sen med summeringen av helgens fotbollsbegivenheter i ÖSK-familjen, så ett av lagen har redan hunnit spela klart. Peder Hessel twittrar glatt från Eskilstuna att det pojkallsvenska laget han coachar just besegrat Eskilstuna City med 4-0. ÖSK-målen gjordes av Ahmed Said, Carl Ekstrand-Hamrén, Philip Holmer och Tarik Benca.

På lagets hemsida finns det en rapport från matchen: Ett fysiskt starkt ÖSK mot Eskilstuna City


Vi får hoppas att det går lika bra för det seniorallsvenska laget som i eftermiddag möter Syrianska FC, vilket avhandlas på annan plats.


U21-orna får äntligen spela fotboll. Tyvärr är dock motståndet bara av sådär-klass. Div 3-laget Lidköpings FK. Det skall bli intressant att se om man tar in förstärkningarna ovan- eller underifrån. Att enbart besätta laget med U21-or går inte eftersom de bara är 9 stycken. Avspark på Behrn Arena i morgon söndag kl. 14:00

Resultat: Laget förlorade matchen efter en svag insats. Se separat matchrapport.


ÖSK Söder testar som bekant bredden i truppen (och ledarstaben) genom att försöka genomföra tre träningsmatcher samma dag.
IFK Västerås – ÖSK Söder (div 3-laget) kl 15:00 på Swedbank Park i Västerås
ÖSK Söder 2 – Rynninge U (div 5) kl. 11:00 på Ekängs IP
ÖSK Söder 2 – IK Sturehov 2 kl. 13:00 på Trängen

Resultat: Det var blandade resultat för Söders herrlag. A-truppen som var i Västerås fick stryk med 4-1. Efter en jämn förstakvart tar ÖSKarna ledningen då David Rohlén bryter en passning och kan göra mål. Sedan släpper man tyvärr in tre bollar så underläget i halvtid är 3-1. Lagets tränare Patrick Ingvarsson rapporterar om en bättre andra halvlek, men det blir ändå ett mål till för västeråsarna. Närmast ytterligare ett mål för Söder var Mirza Basic och Lucas Oskarsson som båda hade skott i ribban.

Den första matchen för div 5-laget spelades mot Rynninges U-lag som väl är det lag som skall spela i div 5 Norra i år. Jag har hört rapporter om en väldigt grinig första halvlek och en betydligt bättre andra. Matchen slutade 2-2 efter Södermål av Sahd Tchaefa och Alessandro Eni.

Till den andra matchen hade några förstärkningar från P95-truppen kallats in. Jag såg delar av den första halvleken innan jag åkte vidare till Behrn Arena. 95-orna, av vilka jag inte kände igen så många, såg pigga ut och gjorde bra ifrån sig. Kul! Laget förstärktes även av några spelare som bilats upp från Ekäng för att även få spela dagens andra match. Jag hann se motståndarna från Sturehov 2 göra 0-1, vilket inte riktigt speglade matchförloppet. Därefter gjorde Söder faktiskt hela fyra mål och vann således med 4-1, vilket var ett riktigt bra resultat med tanke på förutsättningarna. Vilka som gjorde Söders mål vet jag inte (än).


P97 Elit möter IF Sylvia på Idrottsparken i Norrköping kl 17:00 idag.
Resultat: Matchen vanns av ÖSK med 1-0.


ÖSK Söder Dam som igår fick klart med en trippel hemvändare testar tidigare såväl som nyvunna krafterna genom att i morgon möta Forsby FF (från Köping). Forsby spelar i år sin fotboll i samma serie som Söders damer, så den matchen är intressant ur mer än en synvinkel.

Resultat: Söders damlag besegrade sina kommande seriekonkurrenter med klara 4-1. Söderdamernas mål gjordes av Sophie Sörqvist (2), Ida Scherling och Susanne Eriksson. Matchrapport på lagets hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.