Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust och ny ordförande för KIF Örebro

Papperstidningen rapporterar om KIF Örebros årsmöte igår. Föreningen gjorde en förlust på 1 mkr och hade hamnat i licensnämndens klor om inte Örebro kommun i höstas gått in och bättrat på det egna kapitalet genom ett så kallat efterställt lån. Samma typ lösning för övrigt som ingick i det paket som räddade ÖSK Fotboll från konkurs för ett antal år sedan. Orsaken till det negativa utfallet var att man budgeterat med för höga sponsorinkomster och för låga spelarutgifter. När verkligheten sedan kom i kapp försvann det egna kapitalet. Marginalerna klubben har att verka inom är inte stora. Sponsorintäkterna ligger någonstans mellan 1,5 och 2,0 mkr. Förhoppningarna ställs nu till den klubbchef man hoppas kunna anställa inom den närmaste tiden. Denne kommer nog att få ägna en hel del tid till att försöka dra in pengar till klubben.

Föreningens ordförande Pia Engwall väljer att avgå efter mindre än ett år på ordförandestolen. Engwall skall korttidsflytta till USA och kan därför inte fortsätta som ordförande. I hennes ställe kommer Charlotta Nordenberg att ta över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.