Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bedoya – flopp hos Rangers?

I Skottland har man hakat på Lennart Sjögrens uttalande i FotbollDirekt, där ÖSKs sportchef i rätt allmänna ordalag konstaterar att Alejandro skulle vara välkommen tillbaka till ÖSK. Utan att det egentligen fanns något som indikerade att detta var något som ÖSK tänker jobba på.  Det intressanta (eller vad man nu skall kalla det) med saken är att Alejandros tid hos Glasgow Rangers alltmer framstår som något av ett misslyckande.

Websidan daily.record.co.uk går till och med så långt, att man beskriver ÖSKs tidigare mittfältare med den mindre smickrande benämningen ”outcast”. Riktigt så illa är det väl inte, men Alejandro har bara fått starta i tre matcher och på senaste tiden har han inte ens fått någon plats på avbytarbänken. Om Rangers så småningom börjar minska på sin trupp för att skära ned på lönekostnaderna ligger nog inte Alejandro så bra till.

Frågan är bara om han anser att en återgång ÖSK – med en betydligt lägre lönenivå än vad han vant sig vid under tiden i Skottland – ter sig tillräckligt attraktiv. Vad som talar för ÖSK skulle i så fall vara möjligheten att åter etablera sig som en startspelare i ett lag som vet att uppskatta hans styrkor som fotbollsspelare. Jag har en känsla av att en del av hans problem hos Rangers har berott på att han inte fått spela centralt utan tvingats ut på en kant, där hans löpstyrka etc. inte alls kommer till sin rätt på det sätt som de gör då han spelar centralt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.